Lokalt forløb - optræk i DK

Dette er  et lokalt forløb hvor du uddannes på optrækspladsen i Tølløse. Det kan strække sig over én eller flere sæsoner, afhængig af hvor aktiv du er.

Interesseret?

Vil du høre mere om dette kursus, så ring til Klaus Pedersen på telefon 20201611


Optræk med spil på flyvepladsen i Tølløse

Undervisningen foregår på optrækspladsen i Tølløse, hvor du med et spil trækkes op i luften. Gradvist vil du få mere højde på, og afslutte med fuldt optræk til ca. 400m højde. Her skal du igennem en række øvelser så du lærer at beherske paraglideren under forskellige manøvrer.

Skræntflyvning i Danmark

Den resterende del af uddannelsen foregår på de smukke danske skrænter. Her færdiggør man uddannelsen til selvstændig pilot. Det du har lært i under optræk på Tølløse vil gøre at du hurtigt kan komme i gang med at flyve på skrænterne. Her er afstanden til terrænet mindre, og dermed har vi også en mindre fejl margin. Hvor hurtigt du bliver selvstændig paraglider pilot afhænger dels af vejret, samt den enkeltes engagement, men tager typisk 1 - 2 år.

Paraglider udstyr

Under dette skolings forløb kan du vælge mellem to metoder ift. udstyr. Læs om økonomien her.

1) Låne af klubben

2) Anskaffe dit eget.


 Derudover skal du sørge for at have et par solide støvler, varmt vindtæt tøj og handsker.

Instruktørerne hjælper gerne med at finde det udstyr der passer til dig, og i den prisklasse du ønsker. Det vil sige eventuelt også brugt udstyr. Det frarådes kraftigt at du selv køber noget på eBay, DBA eller lignende - vi har desværre set for mange eksempler med folk der er blevet narret til at købe udslidt og værdiløst udstyr!

Instruktørerne

Klubben har en stor gruppe erfarne instruktører - dem kan du møde her.

Paraglider certifikat

Uddannelsens progression foregår efter FAI´s internationale SafePro-Para system, som er et internationalt certificerings system, tilpasset af DHPU til Danske forhold og godkendt af Trafikstyrelsen (Det tidligere Statens Luftfarts Væsen). Du kan downloade ParaPro her.

SafePro-Para sikrer eleven en sikker introduktion til luftens magi. Hele uddannelsesforløbet foregår naturligvis under kyndig vejledning af klubbens kompetente instruktør team, som sørger for at tilpasse den enkelte pilots undervisning til det givne niveau.

Grundkurset afsluttes med en teoriprøve, og udstedelse af SPP3 certifikat. Derefter går du videre til uddannelsen til det næste trin på SafePro skalaen. Se prislisten her.


Kan alle lære at flyve paraglider?

I princippet ja... Er du i besiddelse af normal kondition og helbred er der som sådan ikke nogen hindringer. Der kræves ikke lægeattest for at opnå pilot certifikat til en paraglider, men da sporten ikke er ufarlig bør man naturligvis gøre sig nogle overvejelser før man kaste sig ud i eventyret.