Paragliding kursus


I Valhalla kan du vælge mellem 2 forskellige kursus forløb:


1) Et turbo-forløb som starter om foråret og indeholder en tur til Annecy i de Franske Alper hvor du flyver i bjergene. Det skal du vælge hvis du kan afse alle dine weekender i et par måneder, og kan tage fri til en rejse på 1½ uge. Læs mere om turbo-forløb her

2) Et lokalt forløb hvor du uddannes på optrækspladsen i Tølløse. Det kan strække sig over én eller flere sæsoner, afhængig af hvor aktiv du er. Læs mere om lokalt forløb her

Instruktørerne

Klubben har en stor gruppe erfarne instruktører - dem kan du møde her.

Paraglider certifikat

Uddannelsens progression foregår efter FAI´s internationale SafePro-Para system, som er et internationalt certificerings system, tilpasset af DHPU til Danske forhold og godkendt af Trafikstyrelsen (Det tidligere Statens Luftfarts Væsen). Du kan downloade ParaPro her.

SafePro-Para sikrer eleven en sikker introduktion til luftens magi. Hele uddannelsesforløbet foregår naturligvis under kyndig vejledning af klubbens kompetente instruktør team, som sørger for at tilpasse den enkelte pilots undervisning til det givne niveau.

Grundkurset afsluttes med en teoriprøve, og udstedelse af SPP3 certifikat. Derefter går du videre til uddannelsen til det næste trin på SafePro skalaen. Se prislisten her.


Kan alle lære at flyve paraglider?

I princippet ja... Er du i besiddelse af normal kondition og helbred er der som sådan ikke nogen hindringer. Der kræves ikke lægeattest for at opnå pilot certifikat til en paraglider, men da sporten ikke er ufarlig bør man naturligvis gøre sig nogle overvejelser før man kaste sig ud i eventyret.