Turbo forløb - udlandstur

Dette turbo-forløb er en intensiv uddannelse, der foregår i De Franske Alper. Kurset strækker sig over ca. 3 måneder og starter nogle uger før turen her i Danmark. Uddannelsen er opdelt i 3 faser.

  1. Træning i Danmark

  2. Bjergflyvning i Frankrig

  3. Skræntflyvning i Danmark

Interesseret?

Vil du høre mere om dette kursus, så ring til Christian Gydesen på telefon 28192800

Træning i Danmark

Første fase foregår i Danmark hvor der undervises i teori samt praktiske øvelser. Vi starter 5 uger før afgang til Frankrig, og i den periode skal du lære at kontrollere skærmen, samt starte og lande sikkert. Det foregår ofte på Herstedhøje i Glostrup, men også andre steder på Sjælland afhængig af vindretningen. Du vil altså få ganske korte glideture ned fra bakken, og svede en del når du skal gå op igen... Der vil også blive tilbudt tandemture, så du kan få en rigtig flyvetur.

Her er en lille video fra de første små flyvninger på Herstedhøje

Bjergflyvning i Frankrig

Den virkelig intensive fase foregår i Frankrig, hvor de vordende piloter for første gang for alvor får luft under vingerne. Vi tager afsted i Pinsen da det giver flest muligt "gratis" fridage. Det stabile vejr samt de smukke bjerge sikrer rigeligt med flyvetimer. Dermed bliver eleverne hurtigt fortrolige med udstyret, og lærer at beherske flyvningens ædle kunst. Første flyvetur bliver fra St. Hillaire du Touvet. Her er der 700m højdeforskel fra et kæmpe startområde og ned til landingen for foden af bjerget. Resten af ugen flyver vi fra Col de la Forclaz ved Lac Annecy.

Du vil i løbet af kurset komme igennem en række øvelser der har til hensigt at lære dig at beherske skærmen i forskellige flyvestillinger, og foretage en perfekt indflyvning og landing. Under hele forløbet har du radio med, og en instruktør både på starten og på landingen.

Her kan du se den første bjergflyvning fra St. Hillaire

Skræntflyvning i Danmark

Den resterende del af uddannelsen foregår på de smukke danske skrænter. Her færdiggør man uddannelsen til selvstændig pilot. Så hurtigt som muligt efter vi er kommet hjem fra Frankrig skal du have din skrænt debut. Det du har lært i Alperne vil gøre at du hurtigt kan komme i gang med at flyve på skrænterne. Her er afstanden til terrænet mindre, og dermed har vi også en mindre fejl margin. Det er vores holdning at de øvelser du skal lære at beherske, er langt sikrere at gennemføre i bjergene, hvor du har mange hundrede meter under fødderne. Hvor hurtigt du bliver selvstændig paraglider pilot afhænger dels af vejret, samt den enkeltes engagement, men tager typisk 1 - 2 år.

Paraglider udstyr

Under hele skolings forløbet stiller Valhalla alt nødvendigt paragliding udstyr til rådighed:

  • Paraglider skærm

  • Seletøj

  • Reserve faldskærm

  • Radio

  • Hjelm

Du skal selv sørge for at have et par solide støvler, varmt vindtæt tøj og handsker.

Instruktørerne

Klubben har en stor gruppe erfarne instruktører - dem kan du møde her.

Paraglider certifikat

Uddannelsens progression foregår efter FAI´s internationale SafePro-Para system, som er et internationalt certificerings system, tilpasset af DHPU til Danske forhold og godkendt af Trafikstyrelsen (Det tidligere Statens Luftfarts Væsen). Du kan downloade ParaPro her.

SafePro-Para sikrer eleven en sikker introduktion til luftens magi. Hele uddannelsesforløbet foregår naturligvis under kyndig vejledning af klubbens kompetente instruktør team, som sørger for at tilpasse den enkelte pilots undervisning til det givne niveau.

Grundkurset afsluttes med en teoriprøve, og udstedelse af SPP3 certifikat. Derefter går du videre til uddannelsen til det næste trin på SafePro skalaen. Se prislisten her.


Kan alle lære at flyve paraglider?

I princippet ja... Er du i besiddelse af normal kondition og helbred er der som sådan ikke nogen hindringer. Der kræves ikke lægeattest for at opnå pilot certifikat til en paraglider, men da sporten ikke er ufarlig bør man naturligvis gøre sig nogle overvejelser før man kaste sig ud i eventyret.